fbpx
bekeken: 4360 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Van Mossel weerspreekt beschuldigingen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 5 december 2017, 09:58

Leestijd: < 1 minuut

Stakeholders van de Van Mossel Automotive Groep hebben van een anonieme afzender een mail ontvangen waarin Van Mossel in verband wordt gebracht met fraude. Algemeen directeur Eric Berkhof weerspreekt de aantijgingen.

De Telegraaf schrijft dat de mail een toelichting bevat “op diverse vermeende malversaties die afgelopen jaren zouden hebben plaatsgevonden” bij Van Mossel.

Schaduwadministratie

De mail is verstuurd naar huisbankier Rabobank, accountant EY, de Belastingdienst en nog dertien stakeholders van Van Mossel. De Telegraaf heeft kennelijk inzage gehad in de brief en schrijft dat daarin wordt gesteld dat Van Mossel er een schaduwadministratie op nahoudt “om de accountant EY om de tuin te leiden. Het bedrijf zou daarnaast auto’s uit de showroom in de leasing zetten, om op die manier de liquiditeit van de dealertak op te krikken. Om dezelfde reden zouden er facturen van verkochte auto’s zijn geantedateerd, en fictieve werkplaatskosten in de boekhouding zijn verwerkt.”

Niets te verbergen

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep, weerspreekt de vermeende misstanden. “De aantijgingen van de anonieme verzender kunnen stuk voor stuk eenvoudig worden ontkracht. En dat heb ik inmiddels ook gedaan naar onze belangrijke stakeholders. Daarbij heb ik ook zelf stakeholders die (nog) niet waren benaderd persoonlijk geïnformeerd. Ik heb niets maar dan ook niets te verbergen. Maar ik ben wel diep geraakt door de wijze waarop iemand mijn bedrijf moedwillig probeert te beschadigen.”

Wraak

Berkhof weet niet wie er achter de mail zit. “Mijn eerste gedachte is dat het een ex-medewerker is die niet zijn zin heeft gekregen. Maar het kan net zo goed iemand zijn die nog iets van ons gedaan wil krijgen. Wij hebben inmiddels Fox-IT, een gerenommeerde partij op dit gebied, ingeschakeld om te achterhalen wie probeert ons bedrijf (en daarmee onze medewerkers en iedereen die bij ons betrokken is) op deze manier te beschadigen.”

Tags: , ,

Paul van Vuuren directeur VDL…Apk stimuleert aftersales
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties