fbpx
bekeken: 1200 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Na-inbouw dodehoeksysteem Valeo

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 17 januari 2020, 11:35

Leestijd: < 1 minuut

Valeo komt met Safe Side, een na-inbouw oplossing voor dodehoekdetectie. Het pakket bestaat onder meer uit radarsensoren en alle noodzakelijk kabels en accessoires voor installatie en kalibratie.

De meeste aanrijdingen tussen auto’s en fietsers gebeuren bij rechts afslaan. Ook op de snelweg ontstaan bij wisseling van rijstrook vaak kritieke situaties, die tot ongevallen kunnen leiden. Zien en gezien worden is de beste manier om verkeersongevallen te voorkomen, stelt Valeo.

Safe Side beschikt over sensoren die over vijf meter afstand een ander voertuig aan de achterzijde kunnen detecteren. Zijdelings ‘ziet’ het systeem voertuigen tot 2,5 meter. Onderlinge verschillen in snelheid tussen voertuigen worden opgemerkt tussen 5 en 40 kilometer. Wanneer de bestuurder door een naderend voer¬tuig ingehaald wordt, waarschuwt het dodehoeksysteem met een oranje licht. Gebruikt de bestuurder de richtingaanwijzer terwijl zich in de dode hoek een voer¬tuig bevindt, dan waarschuwt het systeem met een rood licht. De nachtmodus wordt geactiveerd wanneer de achterlichten of koplampen ingeschakeld worden.

Valeo levert alcoholdoekjes mee om de binnenzijde van de bumper te reinigen, voor optimale hechting van de sensors. Die worden met behulp van magneten op de juiste plek gepositioneerd.

Tags: , ,

Ford investeert 42 miljoen in…EV’s in 2019 negentien dagen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties