fbpx
bekeken: 5874 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,85)

Naam Care verdwijnt en wordt Schadenet

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 januari 2017, 10:40

Leestijd: < 1 minuut

Schadenet heeft Care Autoschade overgenomen, zo is vanmorgen bevestigd aan Aftersales magazine. “Dit is een kans die we niet voorbij konden laten gaan”, aldus Nico Rothuijsen namens de directie van Schadenet. De keten wil nog niet veel loslaten over de verdere plannen met Care, maar duidelijk is wel dat de naam Care Autoschade zal verdwijnen en het netwerk van Care zal worden geïntegreerd in het netwerk van Schadenet.

Er is inmiddels faillissement uitgesproken over Care Autoschade en alle medewerkers van de keten worden op dit moment ingelicht.

Schadenet telt bijna honderd vestigingen en is daarmee de grootste schadeketen in Nederland. Door de overname van Care versterkt de keten haar marktpositie. Care zal in afgeslankte vorm verder gaan maar de naam zal in ieder geval uit de markt verdwijnen en veranderen in Schadenet. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel personeelsleden en vestigingen er precies meegaan in de overname. Volgens geruchten zouden 25 tot 27 vestigingen van Care doorgaan.

In de etalage

Care staat al sinds vorig jaar in de etalage en telt vijftig vestigingen in ons land. Volgens geluiden uit de markt hadden diverse partijen interesse in de keten, waaronder Belron (die eind vorig jaar de Care vestigingen in België overnam), maar ook verschillende dealergroepen. Pas in een relatief laat stadium kreeg Schadenet de kans Care over te nemen en werd overeenstemming bereikt. Binnen Schadenet zouden enkele grote franchisepartijen de koppen bij elkaar hebben gestoken en de overname mede mogelijk hebben gemaakt. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook dealergroepen, zoals Van Mossel, als één van de grotere deelnemers binnen Schadenet. Bourguignon, dealer van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat, meldt de vestigingen van Care Autoschade in Leeuwarden te hebben overgenomen.

Tags: , , ,

VDL levert productielijnen in…Willem Hansen neemt afscheid…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties