fbpx
bekeken: 708 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nauwelijks vraag naar retrofit dieselfilter

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 28 april 2020, 10:46

Leestijd: < 1 minuut

Na een lange strijd om retrofitsystemen te krijgen voor Euro-5-diesels is er in Duitsland inmiddels aanbod en juridische toelating. Maar van de zijde van voertuigbezitters is er slechts zeer beperkt vraag. Dat melden diverse Duitse media.

Dat de na-inbouw maar mondjesmaat aanslaat, is mede opmerkelijk omdat enkele automerken bereid zijn tot drieduizend euro van de kosten te dragen. Zo heeft volgens de Süddeutsche Zeitung fabrikant Daimler tot nu toe pas 170 klanten een verzoek om tegemoetkoming ontvangen en betaald. Het concern had rekening gehouden met twintig- tot veertigduizend aanvragen. Bij Volkswagen zouden de cijfers in een vergelijkbare verhouding liggen. Dat er nagenoeg vraag is naar SCR-systemen van Volvo zou daarentegen komen doordat de fabrikant verzoeken om financiële tegemoetkoming afwijst. Ook de aanbieders van retrofit-katalysatoren zien een veel lagere vraag dan ze hadden verwacht. Dr. Pley SCR Technology en zijn partner Bosal noteren niet ieder de geplande honderdduizend katalysatoren maar samen 3500.

Wantrouwen

Behalve de coronacrisis wordt ook het wantrouwen jegens ‘diesel’ genoemd als factor voor de beperkte vraag. Een upgrade van het reinigingssysteem is in Duitsland vrijwillig. De kosten van het systeem én de inbouw hangen af van het merk en model maar beginnen gemiddeld bij drie mille. De voertuigeigenaar kan via na-inbouw ontkomen aan inrijverboden in een aantal steden.

Tags: , , ,

Stijgende vraag naar digitale…Vakgarage Verbree al drie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties