bekeken: 3125 x
Waardeer dit artikel:
374 votes, average: 2,63 out of 5374 votes, average: 2,63 out of 5374 votes, average: 2,63 out of 5374 votes, average: 2,63 out of 5374 votes, average: 2,63 out of 5
(2,63)
(Inloggen is vereist)

Nederlanders positief over zelfrijdende auto

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 april 2015, 07:29

Leestijd: 1 minuut

Nederlanders zijn bekend met de zelfrijdende auto en staan hier positief tegenover. Vooral bij vermoeidheid, in woon-werkverkeer, op de snelweg en in de file lijkt het voor consumenten een ideaal vervoersmiddel.

Daarbij zien consumenten het als een mogelijkheid om onder invloed ‘achter het stuur’ te kruipen, maar wel mét een rijbewijs. Dit blijkt uit marktonderzoek onder 1.020 Nederlandse consumenten door onderzoeksbureau Multiscope.

De ontwikkelingen rondom zelfrijdende auto’s zijn regelmatig in het nieuws. Dit zorgt voor een grote bekendheid onder consumenten. Negen op de tien Nederlanders hebben weleens gehoord van de zelfrijdende auto. Twee derde van de consumenten heeft echter geen idee welke bedrijven of organisaties bezig zijn met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Google (22%) is de meest genoemde organisatie die bezig is met de ontwikkeling hiervan.

veiligheid

Nederlanders verwachten vooral een toename van de veiligheid in het verkeer (56%). Daarnaast speelt een betere doorstroming (12%) en duurzaamheid (10%) een rol. De helft van de consumenten zou zonder problemen instappen in een zelfrijdende auto. Vier op de vijf consumenten willen echter wel alshet nodig is de controle van de auto over kunnen nemen. De consumenten die negatief staan ten opzichte van zelfrijdende auto’s (38%) vinden het te gevaarlijk (36%) of ze vinden het simpelweg te leuk om zelf te rijden (15%). Slechts een op de vijf Nederlanders zou absoluut nooit in een zelfrijdende auto stappen.

Tags: , ,

Autofabrikant moet wiel…Leaserijder kiest voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties