bekeken: 1131 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nieuw eigen kantoor Honda in Nederland

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 31 januari 2020, 16:05

Leestijd: < 1 minuut

Honda Benelux opent vanaf 1 maart een nieuw, volwaardig satellietkantoor in Nederland. Het komt op de 11e verdieping van het Crystal Building in Capelle aan den IJssel.

Met de ruimte nabij Rotterdam wil Honda Benelux zijn activiteiten in ons land versterken. Er zal in eerste instantie een tiental mensen werkzaam zijn. Hoewel het hoofdkantoor van Honda Benelux in het Belgische Zellik blijft, bevestigt het merk met de stap naar eigen zeggen haar “ambities voor verdere groei in de Nederlandse markt.”

Honda trok zijn Nederlandse tak eind 2013 terug. Sindsdien huisden de medewerkers in een flexplekpand op Schiphol-Rijk, voor incidenteel gebruik. Het volgende maand te betrekken satellietkantoor in Capelle aan den IJssel is wél een vaste stek. Overigens worden van hieruit ook de marktactiviteiten Motorfietsen en Power Product business ondersteund.

Elektrificatie

Om de beoogde afzetgroei van personenwagens in Nederland te bewerkstelligen, zal Honda’s strategie op het gebied van elektrificatie een belangrijke pijler vormen. Deze focus startte vorig jaar met de lancering van de CR-V Hybrid. Het model krijgt dit jaar versterking met de volelektrische Honda e, en de nieuwe Jazz Hybrid. Afgelopen decennium zag Honda zijn marktaandeel in ons land gestaag teruglopen, na de regelrechte verkoopsuccessen in de jaren tachtig en negentig Aan de productkwaliteit lag de afkalving niet: de Japanners gooiden bijvoorbeeld steevast hoge ogen bij de jaarlijkse betrouwbaarheidstest van AutoWeek. Wel was de modellenpolitiek niet altijd consequent.

Bouwjaar 2019

Van het bouwjaar 2019 zette Honda slechts 1474 exemplaren op kenteken gezet, goed voor een 24e plaats in het merkenoverzicht. Topper was de Jazz (503),gevolgd door de CRV (402), HRV (306), Civic (262) en Insight (1). Bij elkaar opgeteld was dat aantal overigens wel zo’n tweehonderd voertuigen meer dan in 2018. De aanwas kwam volledig op het conto van de SUV-achtige CRV.

Tags: , , ,

Garage Ebbinge wint actie…Smering als expertise
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties