bekeken: 888 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nieuw systeem voor (de)montage autoruiten

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 18 februari 2020, 08:47

Leestijd: < 1 minuut

Op de vakbeurs Autoprof Gorinchem presenteerde Duobond vorige week de RL-eez Fitt. Daarmee kan één monteur gecontroleerd en zonder hulp van een collega voertuigruiten van de carrosserie tillen en plaatsen – zowel in de garage als op locatie.

De tilhulp maakt volgens Duobond een einde aan fysieke overbelasting van de monteur. Ook verkleint het apparaat de kans op lakschade aanzienlijk en maakt het een nauwkeurige positionering mogelijk. Bijkomend voordeel is dat de monteur de sensoren van de auto sneller en succesvol kan kalibreren.

Werkwijze

De auto wordt met het voorwiel op de voetsteun gereden. Daarna wordt de RL-eez Fitt uitgeschoven tot een werkhoogte van twee meter en aangesloten op een 12V voeding. Na het lossnijden van de kit word de meegeleverde zuignap op de voorruit gemonteerd. Gelijktijdig heffen monteur en tilhulp de ruit omhoog en plaatsen hem op de ruitenstandaard. Zodra de nieuwe kitlaag is aangebracht, kan het montageproces in omgekeerde volgorde vanaf de ruitenstandaard beginnen. Het systeem werkt zowel op een accu als per 12 volts-aansluiting. Aansturing gebeurt via een afstandsbediening met beveiligd signaal.

Tags: , ,

Eerste certificaat Carteam EV…Europese registraties -7,5…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties