fbpx
bekeken: 780 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1,00)

Nieuw assortiment laag viskeuze motorolie Total

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 september 2020, 12:52

Leestijd: < 1 minuut

Total Lubrifiants komt met een nieuw assortiment motorolie, Total Quartz Xtra. Gemaakt van geavanceerde synthetische smeermiddelen optimaliseert deze motorolie de prestaties van de nieuwste generatie automotoren.

Moderne motoren zijn voorzien van allerlei nieuwe technieken. Ze zijn vaak ook kleiner en worden bovendien voorzien van een turbo, waardoor ze onder extremere omstandigheden moeten functioneren. Door de wrijving in de motor tot een minimum te beperken gaat zo weinig mogelijk energie verloren. Dit spaart brandstof en vermindert bijgevolg de uitstoot.

Een en ander stelt strengere eisen aan de motorolie. De laag viskeuze 0W-motorolie deed daarmee zijn intrede. Total brengt met de Total Quartz Xtra 0W20-motorolie een olie op de markt die, naar eigen zeggen, tot 4 procent brandstof bespaart in vergelijking met de maatstaf die Acea met de M111-brandstofbesparingstest heeft opgesteld.

Antioxidanten

Hoe Total dit heeft bereikt? Door toegevoegde antioxidanten. Deze voorkomen oxidatie en maken dat de olie beter bestand is tegen fysieke en chemische achteruitgang als gevolg van de extreme omstandigheden in de motor.

George de Booij financieel…Enpuls: laadinfrastructuur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties