fbpx
bekeken: 1032 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

NMi goedkeuring voor deeltjesteller VLT

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 26 oktober 2020, 11:52

Leestijd: < 1 minuut

VLT, leverancier van moderne testapparatuur, heeft op 15 oktober, als een van de eerste Nederlandse fabrikanten NMi type-toelating gekregen (goedkeuring NMi T8967) voor de VLT-E9700 emissiedeeltjesteller. Met deze uitlaatgastester wordt de uitstoot gemeten – op basis van ionisatie – van fijnstofdeeltjes bij een voertuig in de werkplaats en/of het (apk) keuringsstation.

Controle van het roetfilter is sinds 2017 een van de verplichte onderdelen van de apk. In 2018 is daar de visuele check van het filter bij gekomen. Nu komt daar in bovenop een daadwerkelijke meting van het roetfilter. Een extra meting om de werking van een roetfilter te kunnen vaststellen. Dit alles om het verkeer in Nederland en Europa schoner te krijgen.

PN-meter

De deeltjesteller (PN-meter) is eenvoudig in het gebruik. Via een menu leidt de deeltjesteller u stap voor stap door de apk-keuring heen. Ruim binnen 1 minuut is de meting voltooid. De VLT-E9700 is stand-alone in te zetten, maar ook voorbereid voor communicatie met andere VLT-apparatuur of pc via RS-232 en bluetooth.

De VLT-E9700 deeltjesteller is in werking te zien in de showroom van Autec te Montfoort. Dat kan op afspraak tijdens de Equipment Vakdagen van 10 t/m 12 november.

Tags: , , ,

NTN-SNR: ‘Autumn Pro Days’…Automechanika verzorgt online…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties