bekeken: 3019 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

‘Nog heel lang plezier van diesel’

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 18 oktober 2017, 10:41

Leestijd: 1 minuut

Velen in automotive hebben diesel al dood verklaard. Zo niet Heiko Carrie, president van Robert Bosch Frankrijk. Tijdens een bevlogen persconferentie op Equip Auto stelde hij dat we nog jarenlang plezier zullen beleven aan diesel.

“Iedereen stelt diesel voor als een wolf in schaapskleren. Hoe onterecht. Natuurlijk, het zal schoner moeten, maar daar zijn oplossingen voor. De verbrandingsmotor is nog lang niet afgeschreven.”

Elektrisch

Iedereen heeft de mond vol van elektrische mobiliteit. Maar of het nu om batterij-elektrische auto’s gaat, of auto’s die via waterstof elektriciteit opwekken, beide alternatieven hebben nog heel wat technische drempels te nemen, aldus Carrie. De verbrandingsmotor is nog lang niet uitontwikkeld. Ook de benzinemotor kan volgens Carrie nog veel efficiënter.

Het is niet dat Carrie niet gelooft in elektrische mobiliteit. Hij waarschuwt slechts dat we, tot die doorbraak een feit is, nog vele jaren kunnen profiteren van de verbrandingsmotor.

Tags: , , ,

Alliance Automotive neemt…Zes uitgangspunten voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties