fbpx
bekeken: 1139 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Nvidia schort tests met zelfrijdende auto op

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 28 maart 2018, 10:31

Leestijd: < 1 minuut

Computerchipfabrikant Nvidia heeft besloten zijn wereldwijde tests met zelfrijdende auto’s op te schorten. Aanleiding is het dodelijk ongeval van vorige week in Arizona met een testvoertuig van Uber.

Een overstekende vrouw werd op 18 maart aangereden door het autonome voertuig, dat kennelijk het slachtoffer over het hoofd zag. Uber is een van Nvidia’s partners in de ontwikkeling van autonoom rijden.

Beurswaarde

In de nasleep van het ongeval daalde het aandeel Nvidia met bijna acht procent, goed voor meer dan elf miljard dollar aan verdampte beurswaarde. De voorbije twaalf maanden ging het juist uitstekend met het aandeel, dat ruim verdubbelde in waarde. Beleggers speculeerden erop dat Nvidia de leidende producent zou worden op het gebied van ADAS (autonoom rijden) en kunstmatige intelligentie.

Geen toestemming

Uber heeft sinds afgelopen maandag voorlopig geen toestemming meer van de autoriteiten in Arizona om op de openbare weg test met autonome auto’s uit te voeren. Bij die test maakte Uber gebruik van het computerplatform van Nvidia. De chipfabrikant blijft er overigens bij dat autonoom rijden op de lange termijn aanzienlijk meer veiligheid oplevert dan met een mens als bestuurder. Eerst echter wil men helderheid krijgen over de rol van de techniek bij het ongeval. Ook Toyota heeft een adempauze voor tests met zelfrijdende auto’s ingelast.

Aftersales Magazine deed begin 2017 verslag van de vorderingen die Nvidia destijds maakte met rekenkracht voor autonome auto’s.

Tags: , , ,

Connected car zoekt specialistAlle nieuwe auto’s uitgerust…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties