fbpx
bekeken: 865 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Occasionprijs AutoScout 24 stijgt weer

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 7 oktober 2020, 14:52

Leestijd: < 1 minuut

De gemiddelde occasionprijs steeg vorige maand bij AutoScout24 Nederland voor het eerst sinds februari. Er kwam in september 181 euro bij ten opzichte van augustus. Vergeleken met september 2019 lag de verkoop 11 procent hoger.

Sinds de komst van Covid-19 daalde de gemiddelde occasionprijs met honderden euro’s. De neerwaartse trend stopte echter in september, net als bij VWE Automotive. Daar verkochten autobedrijven vorige maand 113.845 occasions, bijna 11 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Occasionprijs

De gemiddelde vraagprijs van een occasion op het AutoScout24-platform was in september 17.743 euro. Het prijsverschil met 2019 nam elke maand toe, maar dit gat is in september iets gedicht. Afgelopen maand lag de gemiddelde prijs 429 euro onder de prijs in september 2019. Rachel Gómez y Maseland, Country Manager van AutoScout24 in Nederland: ”We zien dat de vraag naar gebruikte auto’s blijft toenemen, terwijl het aanbod achterblijft. Dit is ook onze klanten opgevallen. Deze ontstane schaarste zorgt er in zekere mate voor dat de prijs de afgelopen maand is gestegen ten opzichte van augustus.”

Meer leads

Sportieve auto’s, met een gemiddelde prijs van 46.398 euro, maakten in september de grootste prijsstijging door, met bijna 3 procent. Ze werden op de voet gevolgd door de hogere middenklasse en de kleine auto’s (ruim 2 procent). Voor alle segmenten, behalve voor ‘sportief’ en ‘MPV’, daalde het occasionaanbod. AutoScout24 stuurde afgelopen maand 14 procent meer leads voor gebruikte auto’s naar autobedrijven. Dit is meer dan ooit tevoren in een septembermaand.

45% ziet EV als oplossing…AD Nederland maakt nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties