bekeken: 1575 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 51 vote, average: 2,00 out of 5
(2,00)
(Inloggen is vereist)

Odiso biedt diagnose op afstand

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 25 juli 2018, 11:38

Leestijd: 1 minuut

Onder de naam Odiso bieden Asim Saglam (van diagnosebedrijf Autodiagnose.eu) en diagnosetechnicus Willem Sluijs (DTS Lopik) ondersteuning op afstand bij elektronica-storingen. De nieuwe online hulp is bestemd voor universele autobedrijven, merkdealers, specialisten en automonteurs.

De afkorting Odiso staat voor Online Diagnostic Solutions. De mate van ondersteuning wordt afgestemd op de complexiteit van de storing, de mogelijkheden en equipment die het autobedrijf heeft én het individuele kennisniveau van de monteur. Het nieuwe bedrijf zegt verder te gaan dan alleen softwarematige handelingen: tijdens het diagnosticeren wordt ook persoonlijke ondersteuning en training gegeven. Daarbij maakt Odiso overigens gebruik van de infrastructuur van Jifeline.

Aanbeveling

De initiatiefnemers claimen een volledige diagnose te kunnen stellen – inclusief een aanbeveling – zonder dat de klant enige kennis van techniek heeft. Bedrijven en monteurs die daar behoefte aan hebben, kunnen tijdens de diagnose meekijken en -werken en op deze manier hun diagnose-skills verbeteren. Autobedrijven moeten eenmalig de remote interface aanschaffen, die via de OBD-connector, (niet bijgeleverde) Android tablet en internet, verbinding maakt met het Odiso-platform.

Coderen

Voor ondersteuning bij het diagnosticeren van storingen of softwarematige handelingen zoals coderen en inleren van componenten, trekhaken en sleutels, worden kosten in rekening gebracht. Klanten kunnen hierbij kiezen voor ad-hoc ondersteuning of ondersteuning op basis van een abonnement.

Vier stappen

De werkwijze bestaat uit vier stappen: beeldvorming van de storing, plan van aanpak, onderzoek en bevindingen. Als blijkt de oorzaak van een storing niet op afstand valt te bepalen, kan de klus worden voortgezet in de Odiso-werkplaatsen in Kolham of Lopik. Autobedrijven moeten eenmalig de remote interface aanschaffen, die via de OBD-connector, (niet bijgeleverde) Android tablet en internet, verbinding maakt met het Odiso-platform.

Tags: , , , ,

‘Autofabrikanten sjoemelen…Auto stuk vaker in botsing met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties