bekeken: 2519 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,66)

Oktober zwakke bandenmaand

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 2 december 2014, 09:14

Leestijd: < 1 minuut

In oktober dit jaar daalde het aantal ingezamelde personenautobanden naar 644.000, een min van 55.000 stuks of te wel een min van 7,8 procent. Het aantal nieuw op de markt gebrachte personenautobanden daalde van 858.000 stuks in oktober, naar 731.000 stuks over dezelfde maand dit jaar. Een opmerkelijk grote min van 14,8 procent.

Dit is deels het gevolg van de al aanwezige grote voorraden winterbanden in de branche. De late start van de (zakelijke)winterbandenwissels en een zuinige consument, zijn eveneens debet aan de toch wat teleurstellende bandenverkoop. Zowel het aantal ingezamelde banden (een goede graadmeter voor het aantal gemonteerde banden) als het aantal nieuw op de markt gebrachte banden (ook voor voorraadvorming) is in oktober een stuk lager dan over dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de Recybem-cijfers. Diverse bandendistributeurs melden wel dat november een inhaalslag liet zien en ook de eerste dagen van december zit de bandenverkoop weer in de lift. Maar die zullen de dip uit oktober waarschijnlijk niet helemaal compenseren.

Over het hele jaar gesproken tekent 2014 tot en met oktober wat de bandenverkoop betreft wel voor een plus. Het aantal ingezamelde banden steeg van 6,2 miljoen stuks naar 6,38 miljoen stuks (een plus van bijna drie procent) en het aantal nieuw op de markt gebrachte personenautobanden stijgt tot en met oktober van 5,72 miljoen stuks, naar 6,03 miljoen, een plus van 5,45 procent.

Tags: , ,

Carprof breidt sterk uitSpectaculaire daling…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties