bekeken: 1835 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Olie-industrie bagatelliseert opkomst EV

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 31 oktober 2017, 15:58

Leestijd: < 1 minuut

Hoe hard gaat het nu eigenlijk met de opkomst van de elektrische auto? Volgens vicepresident Jeff Woodbury van oliemaatschappij Exxon Mobile moeten we niet overdrijven. In 2040 is slechts 6 procent van het wagenpark elektrisch, schat hij.

Enkele weken geleden constateerden we al dat het aandeel volelektrische auto’s in het Nederlandse wagenpark stijgt. Maar nog altijd blijft dat aandeel ver beneden de 1 procent. Ook topman Woodbury van Exxon Mobile ziet nog geen enkele bedreiging van de elektrische auto voor olieproducenten. Daarvan afgeleid hoeft ook het op de verbrandingsmotor gerichte autobedrijf zich voorlopig dus geen zorgen te maken.

6 procent

“Tegen 2040 is ongeveer 6 procent van het wagenpark EV.” Dat zei Woodbury onlangs tijdens een conferentie met analisten, aldus persbureau Bloomberg. Hij verwees daarmee naar de vooruitzichten van Exxon Mobile voor de groei van elektrische auto’s. “Zelfs al zouden we dat aandeel met 50 procent vergroten. Dan nog zou de vraag naar olie slechts een half miljoen vaten per dag terugvallen. Dat is niet substantieel als je bedenkt dat de totale vraag naar olie meer dan honderd miljoen vaten per dag bedraagt.”

Tags: , ,

Nieuwe katalysator behoeft…Focwa Standaard uitgebreid met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties