fbpx
bekeken: 1393 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,59)

Omzetgroei autoverkoop stagneert

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 november 2016, 08:43

Leestijd: < 1 minuut

De omzetgroei van de auto- en motorbranche is bijna stilgevallen in het derde kwartaal van 2016. Auto-importeurs zagen de omzet met negen procent afnemen, zo meldt CBS in de Kwartaalmonitor Auto- en motorbranche.

De branche behaalde één procent meer omzet dan hetzelfde kwartaal vorig jaar; een omzetstijging die aanmerkelijk lager is dan in de voorafgaande anderhalf jaar. De motorhandel boekte de sterkste omzetgroei binnen de autosector. Voor het eerst in zes kwartalen zagen de importeurs van nieuwe auto’s hun omzet afnemen. Na een stijging van ruim vier procent in het tweede kwartaal van dit jaar, volgde een omzetdaling van ruim negen procent in het derde kwartaal. Vooral in het zakelijke segment werden aanzienlijk minder nieuwe auto’s gekocht, terwijl het aantal auto’s dat particulier werd aangeschaft, nagenoeg op hetzelfde niveau bleef als vorig jaar.

De omzet in de auto- en motorbranche stijgt onafgebroken sinds het eerste kwartaal van 2015. De sterke groei aan het einde van 2015 ging vooraf aan de wijziging van de belastingtarieven voor zakelijke auto’s. De afgelopen vijf kwartalen was de omzetgroei nooit minder dan vijf procent, met het laatste kwartaal vorig jaar als hoogtepunt toen de omzet met bijna 24 procent steeg ten opzichte van het jaar daarvoor.

Tags: , ,

LKQ versterkt autobedrijf met…Axalta bouwt nieuwe fabriek in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties