bekeken: 3530 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,61)

Onderdelendivisie GPC naar Nederland?

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 september 2014, 13:04

Leestijd: < 1 minuut

Napa, de onderdelendivisie van de Amerikaanse Genuine Parts Company (GPC), overweegt de stap te maken naar Europa. Tenminste, volgens sterke geruchten op Automechanika. Krijgt LKQ een medestander?

Vooral de Benelux zou hoog op het lijstje staan van deze onderneming. In navolging van LKQ, zou hiermee dan het volgende grote, Amerikaanse bedrijf eventueel zijn entree maken in Nederland. De omzet van Napa ligt zelfs nog iets hoger dan van LKQ, maar de business modellen wijken wel af. Napa is vooral gericht op nieuwe onderdelen en hanteert een franchisemodel voor grossiers. Op dit moment bevestigen twee Europese onderdelenfabrikanten de berichten en zouden zelfs de eerste oriënterende gesprekken al gaande zijn.

Buiten de VS is GPC actief in Canada, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland. Op de eigen thuismarkt heeft Napa 62 distributiecentra voor personenauto-onderdelen en 25 distributiecentra voor vrachtwagen- en andere heavy duty onderdelen. Verder telt het bedrijf 1.100 eigen grossierslocaties en nog eens 4.900 franchisegrossiers. Behalve op garagebedrijven, richten deze vestigingen zich trouwens ook op particuliere consumenten. Er zijn speciale doe-het-zelf onderhoudspakketten te koop, inclusief montage-instructies.

De aanpak van LKQ in Europa is een belangrijke stimulans voor GPC om de stap te wagen.

Lees hier het volledige artikel over Genuine Parts Company >>

Tags: , , , , , ,

Column Marc Huisman:…Neem (g)een gokje met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties