bekeken: 710 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Zelfrijdende auto zonder detailkaarten

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 7 mei 2018, 14:42

Leestijd: < 1 minuut

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zijn in samenwerking met Toyota bezig met een techniek om zelfrijdende auto’s ook zonder detailkaarten hun weg te laten vinden.

Het systeem heet Maplite en combineert basiskaarten met informatie uit het voertuig zelf, via lidar (een radar die meet met licht) en gps. Volgens de onderzoekers zou een autonoom rijdende auto er zelfs op plekken waar geen kaart van bestaat zijn weg mee kunnen vinden.

Zelfrijdende auto

Tot nu toe vinden proeven met een zelfrijdende auto plaats in stedelijke, gedetailleerd in kaart gebrachte regio’s. Maar wat te doen zodra je – letterlijk – afgaat van de gebaande paden?  Maplite gebruikt Openstreetmap-kaarten, die veel grover zijn met route-informatie. Dankzij een combinatie van sensoren en satellietnavigatie zou de auto toch een voor hem onbekende weg kunnen ingaan.

Update

Als een ander voordeel noemt het MIT de wegvallende noodzaak om (detail)kaarten regelmatig een update te geven. Dankzij de basale kaarten zou een usb-drive kunnen volstaan om de hele wereld op te slaan. Maar de ontwikkeling is nog niet afgerond. Zo kan Maplite, in tegenstelling tot bij detailkaarten, niet voorbij een helling of afdaling ‘kijken’.

Tags: , , , , ,

Kwikfit opent CO2-neutrale…Animatiefilm Midtronics over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties