bekeken: 731 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Online autokoper is 43,4 jaar

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 17 januari 2019, 11:37

Leestijd: < 1 minuut

De leeftijd van mensen die op het online occasionportal Bynco naar een jong gebruikte tweedehands auto zoeken, is zeer divers. De jongste online autokoper was in 2018 20 jaar en bestelde haar Fiat 500 op maandag. De oudste klant was 83 en bestelde zijn Skoda Fabia op zaterdag. Gemiddeld is de online autokoper op Bynco 43,4 jaar. 67 procent is man en 33 procent is vrouw.

Dat laat Bynco weten in een rapportage over 2018. Een dergelijke diversiteit aan leeftijden vraagt om een divers aanbod aan auto’s. Directeur Jeroen Veldman: “Dat is iets waar we continu aan werken. Daarom stellen we onze e-commerce machine nu ook beschikbaar voor externe verkopers. Daarbij moet een aanbieder aan onze eisen en richtlijnen voldoen om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen.”

Prijs

De hoogste orderwaarde in één transactie bedroeg 25.995 euro. Het gemiddelde is 13.494 euro. Opvallend is verder dat 42 procent van de aankopen werd gedaan buiten de reguliere openingstijden van autodealers: 37 procent in de avonduren en 5 procent in de nacht. Ook het retourpercentage in 2018 was met 2,06 procent bijzonder laag te noemen. Uiteraard gebeurt de aanschaf van een tweedehands auto weloverwogen, maar het is een retourpercentage waar veel webwinkels jaloers op zullen zijn.

Geografie

Het grootste deel van de klanten van Bynco woont in Zuid-Holland: 39 procent. 24 procent komt uit Noord-Holland. Andere provincies blijven daar behoorlijk bij achter. Van alle verkochte auto’s is 37 procent van een Duits merk, Franse merken maken 30 procent van het totaal uit.

Jeroen Veldman is een van de sprekers tijdens het symposium dat Automotive Insiders op 6 februari organiseert over platforms. Zie de website van Automotive Insiders voor meer informatie.

Tags: , ,

Nissens voegt online toe aan…Connectiviteit centraal op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties