bekeken: 476 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ook Bosch ondertekent ADAS-convenant

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 27 november 2019, 15:31

Leestijd: < 1 minuut

Ook Robert Bosch heeft het convenant ondertekend waarin een alliantie van enkele tientallen organisaties zich hebben verenigd teneinde de bekendheid met ADAS te vergroten.

De ondertekening van het convenant vond plaats op 3 juni van dit jaar, in het bijzijn van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Sindsdien sluiten steeds meer partijen zich aan bij de alliantie. Inmiddels zijn dat er al meer dan vijftig. Gezamenlijk willen zij het veilige gebruik van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) de komende drie jaar met 20 procent verhogen.

Robert Bosch

“Rijhulpsystemen zijn geen gadgets die het rijden comfortabeler maken. Zij redden levens”, licht Patrick Incoletti, directeur Bosch Benelux, de beslissing van Bosch toe. “Het is belangrijk dat automobilisten deze systemen kennen en ze ook correct gebruiken. Er is nog werk aan de winkel want slechts 50 procent van de Nederlanders kent deze systemen. Bosch staat volledig achter de doelstellingen van het ADAS-convenant en engageert zich met alle divisies in Nederland en via de onafhankelijke garagenetwerken Bosch Car Service en Autocrew om de bekendheid van ADAS te verhogen.”

ESP

Een van de ADAS-systemen die al enige bekendheid genieten, is ESP, het elektronische stabiliteitsprogramma dat in 1995 op de markt kwam. “Dit veiligheidssysteem geldt als basis voor heel wat ADAS-systemen. ESP is ondertussen een standaarduitrusting op alle nieuwe auto’s, maar ook dat weten vele automobilisten niet. We willen van deze verjaardag gebruik maken om ESP en de meer recente ADAS-systemen extra in de kijker te zetten”, aldus Incoletti.

Tags: , ,

Rocsys trekt nog twee…Carglass: geen schadeherstel…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties