fbpx
bekeken: 757 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Ook concept-cars op historisch Concours

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 31 juli 2019, 16:05

Leestijd: < 1 minuut

Op het komende Concours d’Elegance (24 en 25 augustus, Paleis Soestdijk) zijn behalve klassiekers ook een aantal concept-cars te zien.

Zo tonen Citroën en DS Automobiles de elektrische 19_19 Concept, evenals de nieuwe DS 3 Crossback E-Tense en de DS 7 Crossback E-Tense 4X4. Hoofdontwerper Ivo Groen van DS Automobiles is jurylid bij het Concours d’Elegance. Tussen het jureren door vertelt hij bezoekers over de ontwerpfilosofie van DS Automobiles. Verder heeft Peugeot onder meer de elektrische concept car E Legend meegenomen, een autonoom rijdende ontwerpstudie. Mazda is aanwezig met de Vision Coupe concept car.

Het programma herbergt kent daarnaast het Nationaal Concours voor betaalbare en in serie geproduceerde klassiekers. Twee aparte klassen zijn gereserveerd voor Wallflowers (auto’s uit het voormalig Oostblok) en Outlaws & Restomods (gemodificeerde auto’s).

Carrosserie

Onder de aanmeldingen voor deelname aan het internationale Concours d’Elegance bevinden zich onder meer automobielen met een carrosserie van Nederlandse bouwers. Zo is er een Talbot Lago met een carrosserie van Veth en zonen en een Lincoln met een opbouw van Schutter en Van Bakel.

Tags: , ,

Dieselgate: ex-ceo Audi…Registratiecijfers tien…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties