bekeken: 1044 x
Waardeer dit artikel:
2 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 52 votes, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Ook Suzuki neemt afscheid van dieselmotor

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 11 mei 2018, 11:49

Leestijd: 1 minuut

Suzuki neemt in juni 2018 afscheid van de 1.6 liter dieselmotor in de Vitara en S Cross. De focus ligt voortaan op de eigen hybridetechnologie en benzinemotoren met turbo. Daarnaast werkt de fabrikant aan volledig elektrische auto’s.

Het argument voor de productiestop van de 1.6 DDiS is de dalende vraag naar dieselmotoren. Naar Suzuki verwacht, zal die vraag zich in de komende jaren niet meer herstellen.

Onder de noemer SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) levert het merk hybride aandrijving die brandstofverbruik en emissie beperkt. Ook gelooft het bedrijf in gekrompen turbobenzinemotoren die veel vermogen en koppel leveren bij een kleinere cilinderinhoud.

Begin december jl. kondigde Toyota al aan te stoppen met personenwagendiesels. Ook hier speelde de bescheiden marktvraag een rol, evenals het hebben van een alternatief in de vorm van hybride aandrijving.

Tags: , , ,

SZA partner NL van Automotive…Valse bommelding Automotions…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties