fbpx
bekeken: 20282 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Opel piekt onbedoeld in nieuwe kentekenserie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 augustus 2019, 16:07

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen maandagmiddag startte RDW de uitgifte van de nieuwe, tiende kentekenreeks. Opvallend: liefst 422 van de 999 eerste combinaties waren voor Opels. Daarmee was de importeur met afstand koploper. Alert reageren of speelde er wat anders?

Twitter bood daags vóór de switch al een voorproefje. Daar passeerde een tweet van Grandland X-koper Sander Stad. De aanstaande eigenaar van het nieuwe voertuig bleek danig teleurgesteld. De aflevering werd almaar uitgesteld, meldde hij: ‘Zo @OpelNederland hebben jullie nu eindelijk de storingen voor het aanvragen van kentekens opgelost. We zijn nu alweer een week verder namelijk…’

Inhaalslag

De tweet maakt deel uit van de blog die Jasper Verweij op Kenteken.tv wijdt aan de nieuwe combinatie. Hij meldt dat de betreffende Opel-dealer en merkcollega’s tot voor kort inderdaad niet konden (af)leveren, wegens haperingen op de digitale lijn importeur-dealer. Toen het manco was verholpen, vond op maandag voor Opel een inhaalslag plaats.

Dat leert analyse van de eerste 999 mogelijkheden van de lettercombinatie G-cijfer-cijfer-cijfer-BB. Het publicitair aantrekkelijke G-001-BB was voor een BMW i3. Met 422 uitgiftes ging Opel echter kwantitatief aan kop. Kia volgde op gepaste afstand met 136, Tesla was met 61 derde. De rest van de top-tien bestond uit BMW i (56), Volkswagen (54), BMW (48), Hyundai (37), Mitsubishi (36), Citroën (35) en Peugeot (34).

Dat de importeur van Opel het defect uitgerekend had verholpen op de maandag dat RDW de nieuwe combinatie opstartte (om 14.00 uur), had als voordeel dat de kopers ineens geen ‘oud’ (serie 9) maar een nieuw kenteken (serie 10) kregen toebedeeld. Manipuleren was bij deze tijdelijke kink in de kabel niet aan de orde: “Dit was geen bewuste actie van Opel Nederland”, reageert directeur Sander Jansen.

Geel kenteken

Afgelopen maandag kwamen overigens bij RDW 2.543 aanvragen binnen voor geel kenteken. Daarvan waren er nog 936 van de vorige serie. Volgens de administratie van Verweij prijkt de laatste vorige combinatie (ZV-183-Z) niet op een personenauto maar op een Polaris Sportsman Quad. Naast personenauto’s en campers krijgt bij RDW namelijk ook deze voertuigcategorie kentekens uit de ‘personenauto’-serie.

Tags: , , ,

Ook luchtvering en…James verliest opnieuw…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties