fbpx
bekeken: 807 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Openclaims sluit zich aan bij ADAS Alliantie

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 28 september 2020, 11:51

Leestijd: < 1 minuut

Softwareprovider Openclaims sluit zich per september aan bij de ADAS Alliantie. Dit samenwerkingsverband van momenteel 58 organisaties ijvert voor een veilige toepassing van rijhulpsystemen.

Openclaims ondersteunt verzekeraars en leasemaatschappijen bij intelligente sturing van schades naar de juiste schadehersteller. Het platform fungeert als basis voor het verzamelen van data over schades en het herstel hiervan. “ADAS dragen bij aan een veiliger verkeer én minder ongelukken, wat weer een positief effect heeft op de schadelast”, zegt ceo Stephan Stergiou. “Vanuit de samenwerking met de Alliantie zien wij ernaar uit om met onze software bij te dragen aan veiliger en duurzamer verkeer in Nederland.”

Doorstroming

De ADAS Alliantie bestaat uit verschillende organisaties, schadeherstellers, opleidingsinstituten, dataproviders en overheden. Vanuit de eigen achtergrond en expertise dragen ze bij aan het gezamenlijke doel: veiliger en duurzamer verkeer, met een betere doorstroming. Partijen als Bovag, het Verbond van Verzekeraars en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat behoren tot de deelnemers. “Al die organisaties hebben hun eigen rol in het stimuleren van veilig gebruik van ADAS”, aldus voorzitter Paul Molenaar van de alliantie. “Nog steeds sluiten nieuwe partijen zich aan, zo ook Openclaims. Daar zijn we blij mee.”

Tags: , ,

Eigen importlabel BCA…SKF past Automotive…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties