fbpx
bekeken: 2180 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,70)

Opnieuw koersval Volkswagen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 november 2015, 10:01

Leestijd: < 1 minuut

Nu bekend is geworden dat Volkswagen naar alle waarschijnlijkheid ook ‘fouten’ heeft gemaakt met de metingen van CO2-uitstoot bij benzineauto’s, heeft dat opnieuw een koersval veroorzaakt op de beurs. Het aandeel zakte woensdagochtend met 10% onder de grens van 100 dollar.

In de loop van ochtend herstelde het aandeel enigszins maar blijft voorlopig steken op een verlies van 7%. Voor de dieselaffaire was een aandeel VW nog 255 euro waard. Overigens deden alle automakers het slecht op de beurs. Peugeot verloor 2,4%, Renault zakte 1,9%, BMW verloor 2,5% en Daimler raakte 2,7% beurswaarde kwijt.

Volkswagen meldde dinsdagavond dat er ook onregelmatigheden zijn geconstateerd tijdens metingen van CO2-waarden in benzineauto’s. Wellicht moeten daardoor nog eens 800.000 auto’s extra terug naar de garage. Het concern schat de economische schade van de nieuwe affaire nu al op ongeveer 2 miljard euro. En voor het eerst zijn er ook benzine-auto’s bij betrokken waar de uitstootwaarden niet correct zijn.

Tags: , , ,

Arval neemt GE Capital overHyundai schaalt Genesis op
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties