bekeken: 575 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

OR en directie Vredestein bereiken akkoord

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 juli 2020, 21:22

Leestijd: < 1 minuut

De fabriek van Apollo Vredestein in Enschede blijft tot eind 2025 jaarlijks tenminste 500.000 personenwagenbanden produceren. Het aantal banen dat door de specialisatie van de fabriek komt te vervallen is gemaximeerd tot 528. Het management en de Ondernemingsraad (OR) van Apollo Vredestein hebben daarover op vrijdag 10 juli overeenstemming bereikt, laat de OR weten.

De OR wijst erop dat het aantal van maximaal 528 banen die in één ontslagronde vanaf begin januari 2021 verdwijnen nog altijd minder is dan de aanvankelijk aangekondigde 750 banen. Tot 2025 zullen er geen banen verdwijnen onder productiepersoneel, met uitzondering van natuurlijk verloop en pensionering. Verdere bepalingen in de overeenkomst zijn:

  • De productie van Space Master in Enschede wordt voortgezet onder de bestaande contracten.
  • De productie van landbouwbanden blijft minimaal op het huidige niveau, aangevuld met de eerder vermelde beloofde investeringen.
  • De productie van Airmaster wordt gehandhaafd volgens het bestaande contract.

Sociaal plan

De OR verzekert medewerkers van de fabriek dat het sociaal plan, dat in 2016 met de directie is overeengekomen, van kracht blijft. Dit zou onder meer voorzien in een ontslagvergoeding, hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan en een vergoeding voor training die noodzakelijk is voor een nieuwe baan.

Apk-volume +4,1 procent eerste…Keurmerk als kwalitatieve…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties