fbpx
bekeken: 877 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Overstap naar LEAF voor Uber-chauffeurs

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 september 2020, 09:45

Leestijd: < 1 minuut

Nissan biedt Amsterdamse Uber-partnerchauffeurs een overstapvoorstel aan. Ze kunnen kiezen uit een LEAF met 40 kWh- of 62 kWh-batterij.

Uber wil in 2025 alle ritten in de hoofdstad met elektrische auto’s uitvoeren en biedt daarvoor aan passagiers de keuze om met Uber Green honderd procent elektrische voertuigen te gebruiken voor een rit. Joost Roelofs Heyrmans, sales director bij Nissan Nederland: “Met de huidige generatie LEAF bieden we Uber-partnerchauffeurs, naast innovatieve EV-technologie zoals e-Pedal en ProPilot, de keuze uit een 40 kWh- en een 62 kWh-batterij voor honderden emissievrije kilometers achter elkaar.” Over details rond de deal doet de importeur geen uitspraken, “die zijn voor intern gebruik.”

Elektrificeren

Alliantie-partners Nissan en Renault tekenden onlangs een intentieverklaring met Uber om uiterlijk in 2040 alle ritten wereldwijd te elektrificeren. Als eerste stap naar dat doel zal Uber in 2025 de helft van zijn kilometers in zeven Europese steden volledig elektrisch aanbieden.

Tags: , , , ,

‘Geen extra…VWE verwacht verdere groei…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties