bekeken: 692 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Per stem Google apk-afspraak plannen met VW

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 12 december 2019, 11:31

Leestijd: 1 minuut

Volkswagen introduceert de mogelijkheid om met de stem en Google Assistant een afspraak te plannen voor een apk. Het is de bedoeling om op basis van deze techniek ook andere diensten te gaan leveren.

Volkswagen-rijders kunnen al een tijdje op verzoek automatisch een seintje krijgen als het tijd is voor de apk en deze direct inplannen in agenda van de dealer. Dat kon al via de laptop en smartphone en nu ook met Google Assistant.

Vertrekpunt is de uitgesproken zin ‘Hey Google, praat met Volkswagen Nederland’. Zodra het contact is gelegd, helpt de computer van de importeur de klant volgens vast protocol (klik op de foto) verder om een afspraak in te plannen. Dat gebeurt op basis van een aantal gerichte vragen, bijvoorbeeld op welke datum de apk bij voorkeur dient te gebeuren en om welke Volkswagen (kenteken) het gaat. Als alle gegevens compleet zijn, wordt de afspraak direct ingepland en bevestigd bij de gewenste dealer.

De opgedane klantervaringen worden gebruikt om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Een apk voor een Volkswagen plannen via Google Assistant kan op een smartphone of via de Google Nest Hub. Binnenkort is het ook mogelijk om dit te doen via de Google Home.

Tags: , , ,

Hoe komen we hier uit?Focwa sluit overeenkomst met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties