bekeken: 660 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

‘Perspectief 2021’ carrosseriebranche

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 18 mei 2018, 13:53

Leestijd: < 1 minuut

Onder de noemer Perspectief 2021 gaan acht werkgevers, afkomstig uit de sectoren schadeherstel en carrosseriebouw, samen met Focwa RAICarrosserieNL, VOC en OOC, de nabije toekomst van de branche in beeld brengen.

sprake. Denk aan vergrijzing en ontgroening (gebrek aan voldoende vakmensen), technologische ontwikkelingen, robotisering, nieuwe materialen, gereedschappen en apparatuur. “Bedrijven die ook in de toekomst hun positie willen handhaven, moeten zich op die verandering voorbereiden”, stellen de initiatiefnemers.

Scenario’s

Een eerste, inventariserende bijeenkomst vond onlangs plaats in Nieuwegein. Ze vormde de start van het project. Er kwamen diverse scenario’s en onderwerpen aan bod, zoals de toenemende aandacht voor duurzaamheid, data-analyse, nieuwe transportoplossingen, de zelfrijdende auto, de groeiende invloed van schadesturing en de scheiding van werkzaamheden (complex, cosmetisch, specialistisch of allround).

Praktisch plan

Op 30 mei vindt een tweede Perspectief 2021-bijeenkomst plaats. Dan werken de werkgevers de mogelijke scenario’s verder uit. De derde sessie (20 juni) staat in het teken van een praktisch plan van aanpak op voor de eigen organisatie. Daarmee gaan de deelnemende bedrijven gedurende drie maanden zelf aan de slag, waarna ze in de vierde sessie (25 september) hun bevindingen uitwisselen. Alle uitgewisselde kennis en ervaringen worden gedeeld met andere werkgevers in de branche. Op een nog te bepalen datum in de tweede helft van dit jaar komt er een brede conferentie over het onderwerp.

Tags: , , , , ,

Jim van Lit accountmanager CBXBochane Ede dicht na brand…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties