fbpx
bekeken: 1699 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Ponooc (Pon) in mobiliteitsplatform Tranzer

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 13 mei 2019, 15:39

Leestijd: < 1 minuut

Ponooc, het zelfstandig opererende investeringsfonds van Pon, neemt een significant belang in de Nederlandse scale up Tranzer. Die maakt het reizigers mogelijk om met één app te boeken en betalen voor OV, taxi en/of fiets.

In Europa zijn er inmiddels ruim honderdduizend gebruikers van de app. Ook zijn er diverse internationale partijen (KLM, Wechat, Wegoeuro, Travelcard) die met Tranzer een flexibele manier van reizen mogelijk willen maken. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android en is actief in Europa.

Deelauto

Met de investering van Ponooc wil het drie jaar geleden opgerichte Tranzer uitgroeien tot Europees marktleider op het gebied van Mobility as a Service (MaaS). Tranzer ontstond vanuit het idee om reizen met het OV, taxi, fiets of deelauto toegankelijker te maken voor incidentele reizigers, zoals mensen die geen OV-chipkaart bezitten of geen ervaring hebben met reizen in het land waar ze op dat moment zijn.

Synergie

Dankzij de investering van Ponooc kan het platform sneller opschalen, zodat meer landen en steden kunnen aansluiten. Medeoprichter Paul Rooijmans van Tranzer: “Ponooc onderhoudt nauwe banden met Pon Holdings. Wij verwachten veel synergie.”

Tags: , , , , , ,

Calsonic en Magneti Marelli…Autoglasherstel Snijkers opent…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties