bekeken: 1825 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Proef Bosch en Daimler autonoom parkeren

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 24 juli 2017, 14:25

Leestijd: < 1 minuut

In de parkeergarage van het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart hebben Bosch en Daimler een demonstratie gegeven van automatisch parkeren. Na een commando vanaf de smartphone reed het voertuig op eigen gelegenheid naar de toegewezen plek.

Beide partijen spreken van een mijlpaal op weg naar autonoom rijden, nu onder realistische praktijkomstandigheden, zonder een mens achter het stuur, een auto zichzelf probleemloos en schadevrij parkeerde.

App

Centraal staat een app waarmee de gebruiker het voertuig kan oproepen vanaf of na gebruik kan terugsturen naar een parkeerplek. Tijdens zijn ritjes staat de auto doorlopend in contact met (door Bosch geleverde) slimme elektronica in de parkeergarage. Sensoren begeleiden de auto naar zijn plek. “Autonoom rijden zal sneller onder ons zijn dan menigeen denkt”, concludeert Michael Hafner, die bij Mercedes-Benz eindverantwoordelijk is voor technieken op het gebied van autonoom rijden en actieve veiligheid.

De première wordt gevolgd door intensieve tests, waarbij lokale en regionale overheden alsmede TÜV Rheinland kritisch meekijken. De autoriteiten moeten hun ja-woord geven, wil de proef kunnen uitmonden in een reguliere dienst voor algemeen publiek. Vanaf begin 2018, zo is het streven van Bosch en Daimler, zou elke museumbezoeker gebruik kunnen maken van de parkeerinfrastructuur. Het hulpmiddel moet hen gemak en tijd opleveren.

Retrofit

Bestaande parkeergarages kunnen volgens Bosch en Daimler retrofit worden uitgerust met de techniek. Dat zullen de eigenaren waarschijnlijk verwelkomen, aangezien begeleide parkeervoorziening tot twintig procent meer voertuigen een plek kan bezorgen. Elektronica maakt beter dan de mens gebruik van de beschikbare ruimte; bovendien hoeven de deuren niet open of dicht op de parkeerplek. Conclusie van beide initiatiefnemers: “Handmatig parkeren behoort vanaf nu tot het verleden.”

Tags: , , ,

Ad Blue onderdeel Duitse…Koppeling Driver en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties