bekeken: 1458 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

PSA koopt Chinese distributeur onderdelen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 februari 2018, 15:55

Leestijd: < 1 minuut

PSA neemt een controlerend belang in de Chinese onderdelendistributeur Jian Xin. De Franse autobouwer wil zo zijn positie op de lucratieve Chinese vervangingsmarkt versterken.

psa-musyOok denkt PSA met de overname zijn netwerk van multimerkgarages Eurorepar uit te kunnen breiden. De meeste klanten van Jian Xin zijn vrije garages, precies de doelgroep van het concept.

Hoeveel het concern neertelt is niet bekend gemaakt. Maar het belang van de Chinese automotive aftermarket is volgens Christophe Musy, directeur PSA Aftermarket, nauwelijks te onderschatten. Ze zal volgens hem binnen afzienbare tijd ’s werelds grootste in haar soort zijn. “We koesteren dan ook grote ambities in China, wat de reden is om ons middels deze overeenkomst te verzekeren van een sterke uitgangspositie.”

Shanghai

De distributie zoals Jian Xin die biedt behoort volgens ingewijden wat tijdstippen en frequentie betreft tot het hoogste niveau in de markt. Jian Xin is momenteel de grootste leverancier van onderdelen in de regio Shanghai. Jaarlijks gaan er meer dan vijf miljoen onderdelen de deur uit, afkomstig van grote OEM-toeleveranciers.

De ruim twintig jaar geleden opgerichte onderneming maakte afgelopen decennium een sterke groei door. Voor PSA is het de volgende stap op het overnamepad, na de acquisitie vorig jaar van Opel/Vauxhall en, medio 2016, de werkplaatsportal Autobutler.

Tags: , , , ,

Menegaux opvolger ceo Senard…Verbrandingsmotor nog lang…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties