bekeken: 470 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

RAI: lagere eisen motorrijbewijs voor autorijder

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 mei 2020, 14:28

Leestijd: < 1 minuut

RAI Vereniging wil dat het theorie-examen voor een lichte 125cc motor (A1 motorrijbewijs) onder voorwaarden komt te vervallen voor iedereen die in bezit is van een B-rijbewijs. Volgens voorzitter Van Eijck groeit de behoefte in de 1.5m samenleving aan individueel vervoer, zoals de motor.

Van Eijck wijst erop dat in de toekomst mensen mogelijk meer thuis werken. Ook constateert hij dat als gevolg van de coronacrisis de behoefte aan collectief vervoer momenteel afneemt en de vraag naar individueel vervoer juist toe. “Maar op het moment dat iedereen massaal in de auto stapt, groeit weer de druk op ons wegennet. De motor sluit goed aan bij de wens voor meer individueel vervoer in de 1.5m samenleving, zonder dat het risico op files te veel toeneemt.”

B-rijbewijs

In dertien Europese landen, waaronder Duitsland en België, zijn inmiddels de voorwaarden om motor te mogen rijden verlicht voor mensen met een B-rijbewijs. Zij hoeven niet apart een theorie-examen voor de motor af te leggen. Volgens Van Eijck kan Nederland snel volgen, mits de B-rijbewijshouder ten minste 24 jaar is, vijf jaar lang geen verkeersovertredingen heeft begaan en zijn praktijkexamen A1 voor de (lichte) motor op zak heeft. Hij roept de Nederlandse regering op om het voorbeeld van onze buurlanden snel te volgen. “Het is een kleine maatregel, waarmee onnodige kosten en administratieve lasten kunnen worden voorkomen en motorrijden voor meer mensen aantrekkelijker wordt gemaakt.”

De ANWB steunt het voorstel van de RAI Vereniging; verkeersminister Van Nieuwenhuizen gaat het “serieus bekijken.”

Peiling: blijf communiceren…Bert de Vidts nieuwe directeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties