fbpx
bekeken: 571 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

RDW herstart schadekeuringen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 april 2020, 10:12

Leestijd: < 1 minuut

Met ingang van 28 april herstart de RDW importkeuringen van zware bedrijfsauto’s en zware aanhangwagens. Hetzelfde geldt voor Nederlands gekentekende personenauto’s en voor lichte bedrijfsauto’s die na schade een status ‘verbod voor rijden op de weg’ hebben gekregen en weer zijn gerepareerd.

Afspraken maken is inmiddels weer mogelijk. RDW hervat de volgende keuringen via het reguliere proces, zoals het was voor de coronacrisis.

  • Schadekeuringen naar aanleiding van een verbod voor rijden op de weg van Nederlands gekentekende personenauto’s (M1) en lichte bedrijfsauto’s (N1). Hieronder vallen niet de voertuigen die door de Politie deze status hebben gekregen.

  • Importkeuringen van zware bedrijfsauto’s (N2, N3) en zware aanhangwagens (O3, O4) die eerder waren geregistreerd in een EU of EVA land. Afspraak plannen loopt via de website.

Tijdelijke importprocedure

De tijdelijke coronaprocedure voor import van personenauto’s (M1), lichte bedrijfsauto’s (N1, N2 <3500kg), twee- en driewielers (L1e t/m L7e) blijft voorlopig ongewijzigd. Het is nog niet duidelijk wanneer importkeuringen direct aan particulieren weer mogelijk worden. Wel kunnen particulieren een voertuig importeren via een RDW-erkenninghouder. Deze moet echter beschikken over een bedrijfsvoorraadpas en blijft verantwoordelijk voor het geïmporteerde voertuig, ook wanneer dit voor een particulier gebeurt. Deze voertuigen kunnen worden opgeroepen voor een steekproef.

Geopende keuringsstations

Vanwege de coronamaatregelen zijn nu 9 van de 16 keuringsstations geopend. Dit blijft voorlopig ongewijzigd. Op de stations gelden de richtlijnen die het RIVM heeft voorgeschreven. RDW vraagt om slechts te komen op afspraak met één persoon.

Tags: , , ,

Jean-Jacques Lafont in…Stijgende vraag naar digitale…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties