fbpx
bekeken: 1074 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

RDW: op weg naar reguliere dienstverlening

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 april 2020, 11:07

Leestijd: < 1 minuut

De Rijksdienst voor het Wegverkeer breidt de tijdelijke importprocedure uit met lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers. Het is volgens de instantie “een stap in de richting om de reguliere dienstverlening zo spoedig mogelijk weer operationeel te hebben.”

Door de verruiming kunnen nu ook lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers worden voorzien van een Nederlands kenteken. Er geldt geen voorwaarde dat het voertuig al verkocht moet zijn. De tijdelijke werkwijze is uitsluitend bedoeld voor RDW-erkende bedrijven. Documenten moeten centraal digitaal aangeleverd worden. Medewerkers van een keuringsstation beoordelen de aanvragen. Na afloop krijgt de aanvrager per e-mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. Via steekproeven wordt de kwaliteit van de voertuigen gecontroleerd.

Eind maart presenteerde de RDW een tijdelijke procedure voor het keuren van importvoertuigen, zodat deze alsnog gekentekend en afgeleverd kunnen worden. RDW focuste in eerste instantie op voertuigen die al verkocht zijn.

Tags: , , , ,

Autobedrijf in verbinding met…Van der Hoeven: positief naar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Emiel Nijland: 10 april 2020 om 15:21

Ik ben erg benieuwd wanneer de RDW iets gaat regelen voor particulieren. Deze auto’s kunnen nu niet gekentekend worden.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties