fbpx
bekeken: 730 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

RDW: ruim 700 sjoemeldiesels Suzuki-Jeep terug

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 februari 2020, 12:32

Leestijd: < 1 minuut

306 exemplaren van de Suzuki Vitara en 403 van de Jeep Grand Cherokee moeten op last van de RDW terug naar de dealer vanwege hun gemanipuleerde emissiesoftware.

Tot nu toe was onbekend om hoeveel voertuigen het precies gaat per model. De eigenaren hebben volgens de RDW nog geen bericht gekregen over het precieze moment voor hun komende garagebezoek. Eerst moet de fabrikant van de voertuigen een oplossing hebben aangereikt die voldoet aan de eisen van de RDW.

Een update die in eerste instantie werd voorgesteld kon niet rekenen op goedkeuring. Suzuki en Jeep lopen het risico dat de RDW bij achterwege blijven van een afdoende remedie de Europese typegoedkeuring voor beide modellen intrekt.

Rollenbank

Bij zowel Suzuki als Jeep concludeerde RDW vorige maand dat sprake is van “ongeoorloofde emissiestrategieën” , aangestuurd door het motormanagementsysteem. De emissiecontrolesystemen van deze type voertuigen functioneren na verloop van tijd anders op de weg dan tijdens de officiële test op de rollenbank. Daardoor zijn de emissies van stikstofoxiden (NOx) op de weg vele malen hoger dan de grenswaarden die geldig waren tijdens de toelating van de voertuigen.

Tags: , ,

Opnieuw meer studenten schade…Eerste certificaat Carteam EV…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties