bekeken: 1217 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

RDW waarschuwt voor valse e-mail

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 juni 2018, 10:01

Leestijd: < 1 minuut

RDW waarschuwt autobedrijven voor valse e-mails met als afzender info@mail.rdw.nl en als onderwerp ‘Afdeling Service’. De ontvanger wordt gevraagd om persoonlijke gegevens bij te werken en te controleren op een website. Het gaat hier echter om een phishingmail.

Bij deze vorm van internetfraude fungeren nep e-mails als middel om iemand te loodsen naar een kopie van de originele site. Op die manier krijgt de fraudeur de beschikking over allerlei data. Voor de RDW aanleiding om afgelopen zaterdag de achterban te waarschuwen: klik niet op de link in het bericht, vul evenmin gegevens in en verwijder de e-mail.

Tenaamstellingscode

Volgens RDW sturen overheidspartijen nooit een dergelijk verzoek via e-mail. Het advies luidt om goed het e-mailadres van de afzender van dergelijke berichten te controleren. E-mails afkomstig van RDW eindigen op @rdw.nl. Bij twijfel kan contact worden opgenomen met security@rdw.nl.

Wie een tenaamstellingscode heeft aangevraagd via de link in de phisingmail kan op de RDW-site een nieuwe code aanvragen. Daarmee is per direct de oude code ongeldig. Volgens de organisatie is nog niet bekend of en hoeveel autobedrijven hebben gereageerd op de valse mail. RDW zegt overigens al eerder te zijn geconfronteerd met phishing. Waarom zij het doelwit is van de valse e-mails en welke partij/persoon schuilgaat achter deze vorm van internetfraude zegt RDW niet te weten. Onduidelijk is of juridische stappen zullen volgen.

Tags: , , , , ,

Partspoint lanceert…Hella geeft producten QR-code…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties