bekeken: 703 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Rechter: geen staking bij VDL Nedcar

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 januari 2019, 08:16

Leestijd: < 1 minuut

Omdat volgens de rechter de kans groot is dat VDL Nedcar door een staking BMW verliest als klant – en daarmee in zijn voortbestaan wordt bedreigd – heeft hij woensdag in kort geding een streep gehaald door de geplande tweedaagse actie (donderdag, vrijdag) bij de autoproducent.

De uitspraak betekent dat het personeel deze week gewoon moet doorwerken. Een stakingsverbod behoort tot de zeldzaamheden in Nederland.

Volgens de VDL-top wordt de fabriek in Born zwaar geraakt door de stakingen die sinds de zomer plaatsvinden. Vakbonden en werkgevers kunnen het maar niet eens worden over een nieuwe cao voor de metaalsector. Bij de autofabriek is in de tweede helft van 2018 gedurende negen dagen het werk neergelegd. Opdrachtgever BMW liet direct weten ‘not amused’ te zijn en schermde met gedeeltelijke verplaatsing van opdrachten. Wanneer de band opnieuw komt stil te staan, is volgens de rechter het risico van een algehele contractopzegging groot. Zó groot zelfs, dat hij de staking verbiedt.

BMW

Nedcar stond jaren geleden aan de rand van de afgrond, maar wist onder regie van nieuwe eigenaar VDL de weg omhoog te vinden. De onderneming is sterk afhankelijk van BMW/Mini en hoopt binnenkort nieuwe bouworders voor de periode vanaf 2022 en 2023 in de wacht te slepen.

Tags: , , , ,

Bezettingsgraad verhuurbranche…Meer import, minder export…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties