bekeken: 1146 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Rechter VS: 40 maanden cel VW-ingenieur

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 augustus 2017, 10:35

Leestijd: < 1 minuut

Een 63-jarige Duitse ingenieur van het VW-concern is in de VS veroordeeld tot veertig maanden cel en een geldboete van 200.000 dollar vanwege zijn aandeel in het sjoemelschandaal. Dat melden Duitse media. Het is de eerste uitspraak in de dieselaffaire.

De rechtbank in Detroit spreekt van een “ernstig vergrijp”. De aangeklaagde VW-technicus zou een “sleutelrol” hebben vervuld bij de inbouw van illegale software, met als doel uitstootresultaten te beïnvloeden. Daarmee zou hij gezondigd hebben tegen Amerikaanse milieuwetgeving.

Bekentenis

De sinds 1982 bij VW werkzame dieselexpert legde in het juridisch voortraject een bekentenis af en werkte samen met de Amerikaanse. In ruil daarvoor kreeg hij strafvermindering: de maximumstraf bedraagt zeven jaar gevangenis en 400.000 dollar boete. De uitspraak is echter zwaarder dan de eis van de officier van justitie (drie jaar c.q. twintig mille).

Onduidelijk is of de veroordeelde ingenieur nog in beroep gaat. Hij is een van de in totaal acht zittende of voormalige VW-medewerkers tegen wie in de VS strafvervolging in gang is gezet wegens dieselgate.

Tags: , ,

Nieuwe toetreders netwerk PCAAandeel ‘mobiel’ groeit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties