bekeken: 738 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Reiziger vertrouwt zelfrijdende Parkshuttle

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 21 augustus 2018, 16:08

Leestijd: 1 minuut

Hij mag er misschien niet sexy uitzien, maar de autonoom rijdende Parkshuttle tussen bedrijventerrein Rivium en station Kralingse Zoom in Capelle aan den IJssel heeft wél mooi het vertrouwen van de reiziger gewonnen.

parkshuttleLaat dat nou net dé factor zijn die voor het grote publiek moet kloppen, wil men überhaupt met autonoom OV willen reizen. De duim omhoog blijkt uit kwantitatief onderzoek onder 109 gebruikers. Liefst negen van de tien respondenten beoordelen het gebruiksgemak van de Parkshuttle positief. Daarbij bleek vooral de factor betrouwbaarheid zwaar mee te tellen. Vier van de vijf  respondenten gaven aan het systeem betrouwbaar te vinden, wat met name bepaald wordt door de punctualiteit en de frequentie van het rijden.

Reistijd

Het onderzoek spitste zich toe op zeven operationele factoren van de Parkshuttle: veiligheid en beveiliging, betrouwbaarheid, reistijd, informatievoorziening, prijzen en betaalsysteem, comfort en integratie in het OV-netwerk. Doel was te bepalen welke van deze operationele factoren het gebruiksgemak van het systeem beïnvloeden. Het onderzoek kan volgens Robbert Lohmann, CCO van 2getthere (ontwikkelaar van de shuttles) worden gebruikt bij de inrichting van toekomstige autonome OV-systemen.

Volgens hem wordt de toekomst alleen maar beter. “We rijden nu nog met weliswaar goed onderhouden, maar toch vijftien jaar oude autonome voertuigen. Met de aanstaande introductie van de nieuwe derde generatie shuttles zal de betrouwbaarheid verder toenemen, en het ervaren gebruiksgemak dus alleen maar verder stijgen.”

Tags: , , , ,

Düsseldorf ziet af van…Winst Stern daalt 13 procent
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties