Autoscout24: occasionprijs september +15,5 procent

De gemiddelde prijs van een occasion op AutoScout24 is in september gestegen naar 20.467 euro. Dit is een stijging van 15,5 procent ten opzichte van september 2020, toen de gemiddelde prijs van een occasion 17.714 euro bedroeg.

Autoscout24 verklaart de gestegen prijzen uit de grote vraag naar occasions, die vooral wordt veroorzaakt door de problemen bij het uitleveren van nieuwe auto’s. “Ondanks dat de verkoop van nieuwe auto’s uitblijft, blijven tweedehandsauto’s razend populair. Dit blijkt uit het feit dat we afgelopen maand 26 procent meer kwalitatieve leads naar dealers hebben verstuurd ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde occasionprijs blijft oplopen, dat constateren we niet alleen in Nederland maar ook in andere landen waar wij actief zijn zoals Duitsland, België, Italië, Frankrijk en Oostenrijk”, aldus marketingmanager Bojan Brkić.

Aantallen

Wel daalde in september de aantallen verkochte occasions. Volgens de cijfers van VWE werden er in september 111.930 occasions verkocht. Dat is een daling van 1,7 procent ten opzichte van september 2020. Over de periode van januari tot en met september is er nog altijd een stijging te constateren van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *