Dalende populariteit Ford gaat banen kosten

Autofabrikant Ford gaat 10 procent van zijn kantoorpersoneel in Noord-Amerika en Azië ontslaan. Het gaat om enkele duizenden banen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van uitgelekte plannen.

In een reactie ontkent noch bevestigt Ford de plannen. De autofabrikant stelt wel dat gekeken wordt naar het reduceren van kosten. Volgens een bron van Reuters zou Ford niet van plan zijn om te snijden in fabriekspersoneel of productiecapaciteit. In 2016 schrapte Ford al honderden kantoorbanen in Europa.

Aandelen

Autofabrikanten in de Verenigde Staten zijn door president Trump onder druk gezet om juist banen te creëren, maar afnemende verkopen in de Verenigde Staten en dalende aandelenkoersen (bijna 40 procent sinds het aantreden van ceo Mark Fields in juli 2014) dwingen Ford bijna tot tegengestelde maatregelen.

Verkoopaantallen

Ook in Nederland zijn de verkoopaantallen sinds 2013 behoorlijk afgenomen. Na 35.854 in 2012 en 32.186 in 2013 kwam Ford in Nederland in 2016 niet verder dan 21.402 stuks.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters