Delticom in de rode cijfers

Delticom heeft in de eerste helft van 2019 8 miljoen euro verlies gedraaid. In de eerste helft van 2018 noteerde de online bandenretailer nog een winst van 2 miljoen euro.

Met de winst is ook de omzet in het eerste halfjaar van 2019 gedaald, en wel met 2 procent tot 285 miljoen euro. In 2018 was dat over dezelfde periode 291 miljoen.

Overname

De acquisitie van online supermarkt Allyouneed Fresh is de belangrijkste oorzaak van het verlies in het eerste halfjaar. Ook hielp het niet dat bij de gedaalde omzet andere kosten, zoals voor marketing, transport en personeel, zijn gestegen. Ook de herstructurering van de magazijnen, die uiteindelijk een kostenverlaging tot gevolg moet hebben, had een negatief effect op de winstgevendheid.

Door een milde winter aan het einde van 2018 en sneeuwval in het nieuwe jaar was het eerste kwartaal van 2019 nog wel een succes: de omzet steeg met ruim 10 procent tot 122 miljoen euro. Gevolg was wel dat in het tweede kwartaal de omzet daalde met bijna 10 procent.

Nederland

Delticom is ook in Nederland actief, met veel verschillende online formules, onder andere probanden.nl voor het autobedrijf en autobandenmarkt.nl voor consumenten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *