Eerste aflevering Tesla Model 3

Op 28 juli aanstaande zullen de eerste dertig Tesla’s Model 3 worden afgeleverd. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk via Twitter laten weten.

Tesla verkreeg afgelopen week de typegoedkeuring voor zijn instapmodel. Daarmee maakt Tesla elektrische mobiliteit weer iets beter betaalbaar. In de VS gaat de Model 3 35.000 dollar kosten. Musk verwacht in augustus al 100 Model 3 auto’s te kunnen maken en in september al meer dan 150. Vanaf december moet de productie 20.000 Model 3 auto’s per maand bedragen.

Model X en Model S

Het eerste kwartaal van dit jaar produceerde Tesla ruim 25.000 exemplaren van de modellen X en S. In 2018 ligt het productie- en verkoopdoel op 500.000 stuks en in 2020 moet de één miljoen stuks worden overschreden.

Beurswaarde

Vandaag al is Tesla wat betreft beurswaarde al groter dan fabrikanten als Ford, General Motors en BMW. Dat zegt overigens meer over de emotie dan over de werkelijke waarde van het aandeel. In techland zijn emoties veel waard, zo blijkt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters