Hankook Tire neemt Reifen-Müller over

Met de overname van Reifen-Müller, een van de grootste, onafhankelijke Duitse bandenservicebedrijven, versterkt bandenfabrikant Hankook zijn verkoopactiviteiten.

Naast de verkoopmaatschappij Reifen-Müller AG, maakt ook Reifen-Müller GmbH & Co, Runderneuerungswerk KG deel uit van de aankoop. Reifen-Müller werd in 1966 opgericht. Er zijn zevenhonderd mensen in dienst. Het bedrijf heeft 44 eigen servicestations in Duitsland in beheer. Ze leveren banden voor personenauto’s, lichte en zware vrachtwagens en bussen, alsmede motorrijwielbanden en banden voor de landbouw. Zowel de voormalige eigenaren als de huidige directie zullen de leiding van het bedrijf verder voortzetten.

Concurrentiepositie

Hankook Tire zegt met de overname te investeren in zijn wereldwijde concurrentiepositie. Het zal de overgenomen servicesteunpunten gebruiken als strategische basis om zijn activiteiten uit te bouwen. Het netwerk verkoopt naast de eigen producten (personenwagens, SUV’s, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens, bussen, autosport) ook andere wereldwijd vertegenwoordigde merken.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †