Investeerder aast op moeder van Autoscout24

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times hebben investeringsmaatschappijen interesse om Scout24 over te nemen, het moederbedrijf van onder meer de occasionportal Autoscout24.

Vooralsnog gaat het om niet meer dan speculaties, gebaseerd op verkennende gesprekken die zouden zijn gevoerd. De signalen waren echter voldoende om afgelopen vrijdag de koers van het Duitse bedrijf een flinke impuls te geven. Dat was al enige tijd niet gebeurd.

Onroerend goed

In de publicatie werd alleen de naam van de Amerikaanse investeerder Silver Lake genoemd. Deze partij is eigenaar van een onroerend-goedportal in het Verenigd Koninkrijk. Een van de kroonjuwelen van het in 1998 opgerichte Scout24 is de in vastgoed actieve tak ImmobilienScout24. Maar ook Autoscout24 geldt als grote online-speler. De portal opereert in zeventien Europese landen, waaronder Nederland. Het online aanbod omvat meer dan twee miljoen personenwagens, geplaatst door zo’n vijftigduizend autobedrijven in heel Europa.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †