Nederlandse registraties dramatisch in EU-verband

Met een min van 21,9 procent in de registraties van nieuwe personenauto’s presteerde Nederland in september alleen beter dan Bulgarije (-27,7 procent) ten opzichte van vorig jaar. Alle andere landen in Europa lieten betere/minder slechte cijfers zien.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van fabrikantenkoepel Acea, dat het aantal registraties in september binnen de Europese Unie zelfs met 3,1 procent zag stijgen ten opzichte van september 2019. Het was daarmee de eerste maand dit jaar dat de cijfers beter waren dan vorig jaar. Met name grote autolanden als Italië (+9,5 procent) en Duitsland (+8,4 procent) registreerden in september aanzienlijk meer nieuwe auto’s dan in september 2019.

Cumulatief

Voor de eerste drie kwartalen van 2020 blijft er natuurlijk een fikse min staan van 28,8 procent. Daar steekt het Nederlandse cijfer dan weer niet zo schril bij af met -24,8 procent. Alle landen in de Europese Unie staan voor 2020 in de min, waarbij Spanje van de grote autolanden de grootste val in registraties laat zien: -38,3 procent. Italië doet het met -34,2 procent niet veel beter. Frankrijk (-28,9 procent) en Duitsland (-25,5 procent) zitten ongeveer op het Europese gemiddelde.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.