Polestar: geen showrooms maar Spaces

Polestar, het aan Volvo gelieerde automerk voor elektrisch rijden, opent op 25 juli in Nederland drie Spaces waar klanten het voertuig in levende lijve kunnen zien en ervaren: Eindhoven, Rotterdam, Leidschendam (pop-up store). Amsterdam volgt later dit jaar.

De locaties zijn volgens het merk een “minimalistische omgeving, ontworpen om klanten de auto’s optimaal te laten ontdekken en testen.” Ook bestaat ter plekke de mogelijkheid om de Polestar Specialisten te ontmoeten. Deze experts brengen consumenten in contact met de filosofie en de producten van het merk. Ze werken niet op commissiebasis. “Het is onze ambitie om de relatie tussen consument en automerk te herdefiniëren en automotive retail te veranderen”, zegt ceo Thomas Ingenlath. “We maken het kopen van een auto weer eenvoudig, zonder gedoe. De Spaces zijn een belangrijk onderdeel van onze klantervaring, zonder focus op harde verkoop.”

Ontmoetingsplek

In de Spaces worden de Polestar 1 en Polestar 2 uitgelicht door lichtboxen “van fotostudiokwaliteit”. De vier Nederlandse vestigingen worden onderdeel van het wereldwijde netwerk. Op termijn moeten ze uitgroeien tot ontmoetingsplekken, waar ook lezingen en tentoonstellingen worden gehouden over bijvoorbeeld architectuur, technologie en auto’s.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.