Registratiecijfers tien procent lager dan 2018

De maand juli leverde volgens de voorlopige registratiecijfers een min op van 6,4 procent. Bezien over de eerste zeven maanden bedraagt het verschil tien procent.

In die periode wisten van de top tien alleen BMW en Volvo te plussen, Toyota stabiliseerde. Renault was de grootste daler, met 43 procent.

In juli werden bijna 34.000 auto’s geregistreerd, waardoor de jaarbalans rond de 260.000 uitkomt (ruim 10 procent minder dan een jaar geleden). Marktleider is nog altijd Volkswagen, dat jaar-op-jaar een min van 14 procent noteerde. Ook Opel zit rond die koers en is goed voor een tweede plek, maar stabiliseerde wel in juli. Dat geldt niet voor VW en evenmin voor Peugeot, dat op de derde plek staat. Peugeot zag in juli een afname van twintig procent, VW zes procent.

Skoda uitschieter

Van de top tien wisten Skoda, Toyota en Ford ondanks alle minnen in juli fors te plussen, met 47,5 procent groei voor Skoda als uitschieter. Tesla valt weliswaar nog net buiten de top twintig maar is al wel goed voor bijna zevenduizend registraties in 2019. Ten opzichte van de eerste zeven maanden van vorig jaar een plus van 125 procent… Bij de vijf meest geregistreerde modellen in juli 2019 waren er overigens drie van Volkswagen (Polo, Golf en Up). Opel bezet met zijn Crossland X de tweede stek, Ford de derde met zijn nieuwe generatie Focus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *