Toyota zoekt en sloopt vieste auto in Nederland

Toyota bewandelt de ludieke weg om zijn hybrides in het zonnetje te zetten. Het merk gaat in Nederland op zoek naar de auto die de lucht het meest vervuilt. En ruilt die gratis in voor een Corolla hybrid electric.

Voor de tot 13 mei lopende pr-campagne is de slogan ‘We want your diesel’ bedacht. Waar zich de dader bevindt, is daarmee op voorhand bepaald. Op 18 mei wordt tijdens het “sloopevent” live de mate van vervuiling (roet en fijnstof) onderzocht en uit de top 10 de ‘winnaar’ gekozen. Die wordt ter plekke gesloopt.

Onderzoek

Voorafgaand liet de importeur alvast onderzoeken wat Nederlanders weten over luchtvervuiling door auto’s. Ruim zestig procent heeft geen idee. Ook blijkt dat men niet goed weet welke auto’s vervuilend zijn. Vrijwel niemand (negentig procent van alle 1114 deelnemers) weet wat de Euro-normen inhouden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †